Vecka två på semestern har börjat

Andra veckan på semestern har börjat och jag är FULLSTÄNDIGT JÄVLA UTTRÅKAD. Jag går tillbaka och jobbar på onsdag om det inte blir bättre väder i morgon.

Joråsåatte...

Igår var jag i Västerås och härjade. Var först på Bill & Bob som blivit ett ungdomshak... sen på Å. Det var trevligare och det fanns en hel del ögongodis. Systrarna Hardenborg från Sala bland andra...

En veckas semester är till ända... tre kvar. Förhoppningsvis hinner jag inte bli uttråkad.

Energi

Ska ut och springa och göra av med lite överskottsenergi. Det blir sjuan igen... under 30 minuter den här gången. Annars jävlar...

UPPDATERAD: Krampen i vaderna kom redan efter 500 meter... Fifan vilken plåga. Men jag körde på och stannade och stretchade lite då och då... men efter fem kilometer gick det inte längre. Då krampade baksidan av låret också.

Nu är jag bara jävligt irriterad istället för överenergisk...

Vart är min semestersol?!

Jag har semester.

Var i helvetes jävla fan fan är soldjävulen?!

Stackars familjen Wahlgren

Jag är inte ett dugg förvånad att filmen med Linus Wahlgren floppade. 258 personer såg den i helgen... Den spelade alltså in... i runda slängar 25 000 spänn. Det kan ju jämföras med senaste Harry Potter som spelat in över 3 MILJARDER på en helg.

Familjen Wahlgren hade sin storhetstid på åttiotalet då mamma Christina, Pernilla och Niklas härjade i veckotidningarna som värst (antar jag... inte fan vet jag). Det blev inte många kronor familjesemestern eller fler rubriker i veckotidningarna. Mm.... nuffe... stackars...
 
Det är över nu....


Rullar fram...

Bara för att jag har semester kan jag ju inte låta kroppsaset förfalla... jag var ut och sprang min sju-kilometersslinga nu på eftermiddagen. Det var fan inte skönt... alls. Jag flämtade som en övergödd gris, fick håll efter första nedförsbacken och fick kramp i båda vaderna precis när jag var som längst bort på slingan.

Hemvägen blev ett helvete... Sista biten gick på ren vilja. Ändå lyckades jag avverka skiten på 35 minuter. Pinsamt dålig tid, men huvudsaken är att jag överlevde.

Nu ska det bli gott med en liten whiskey...

Vilket jävla sätt...

Jag är medlem på en dejtingsajt.... en av dom större, och i går fick jag ett meddelande från en blond, söt tjej som verkade riktigt bra. Så jag svarade och ställde ett par frågor och bara en liten stund senare fick jag svar där hon svarar på frågorna och skriver att hon inte gärna vill sitta och ställa och svara på en massa frågor på nätet utan hellre träffas IRL, som det heter så jävla käckt.

Självklart, säger jag och frågar hur det ser ut för henne i veckan, då jag är ledig och kan när som helst. Hon svarar att hon också är ledig och undrar om en fika eller bad är ok som en första dejt.

Men då går nåt jävligt fel. Jag svarar att en glass och en promenad verkar vara en lagom opretentiös första dejt och om det kan vara ok med en träff på tisdag eller onsdag.

Och det är nu jag behöver hjälp att tolka det som händer; absolut ingenting. Hon svarar inte på mitt meddelande. Är hon helt plötsligt inte intresserad av att träffas? Skrev jag nåt jävligt fel, eller? Det var ju hon som var på och ville träffas. Jag har ju också lagt upp en del bilder, och eftersom det var hon som skrev till mig så kan hon ju heller inte tycka att jag ser ut som ett jävla troll heller.

Jag begriper mig inte på brudar...


Stockholms fördelaktiga sida?

Jag åkte in till stan idag för att... ja, göra ingenting egentligen. Kolla lite i affärer, äta lunch och fika, i brist på bättre saker att göra. Stockholm är fullt av turister under sommaren, alla stockholmare lämnar eländet för att festa på kusterna söderut.

Jag åkte till slussen och gick upp på Götgatan. Fullt med turister överallt. Solen stod högt och det var varmt. En sak som slog mig var att det luktade utspilld öl och piss längs hela Götgatan, från Götgatsbacken till Medborgarplatsen... där lukten ersattes av avgaser.

Jag gick och funderade lite på det och undrade vad alla turister egentligen tycker om Stockholm, när jag knappt står ut med eländet... som tur är undviker nog de flesta turister tunnelbanan. En tunnelbana kan man lukta sig till. Det luktar varm fuktig luft blandad med svett och piss. På vinterhalvåret tillkommer dessutom lukten av blöt hund som lägger sig som en matta genom hela kollektivtrafiken.

Inte speciellt turistvänligt. Men det kanske är likadant över hela världen, vad vet jag. Vi slår oss för bröstet och pratar om Stockholm som en vacker stad. Mm, men glansen falnar lite... verkligheten är lite, lite sämre.


Jaha, och vad fan ska man göra nu då?

Jag har semester. Skönt, härligt, underbart... eller? Jag har inget planerat på ett par veckor nu, så jag har ingen jävla aning om vad jag ska hitta på. Men det löser sig hoppas jag.

Fruktansvärt rolig scen från Californication


Det är en skön konst...

Att verbalt slå någon på käften... ordentligt... det är en konst. Hank kommer att sköta talandet åt mig ibland. Han kan sin sak...

Idag fick jag sån lust att slå på käften, precis så här. Jävla snobbiga fi**a.


Det här är jävligt imponerande


Det bästa som hänt mänskligheten

I går kväll fick jag en invit till Spotify.  Jag satt flera timmar och letade musik och gjorde spellistor. Jag har inte hittat allt jag vill ha än, men väldigt mycket. Jag är lyrisk... Spotify är det bästa som hänt mänskligheten sen microvågsugnen och diskmaskinen.

Jag förespråkar nedladdning från nätet, men nu behöver jag inte längre behöva ladda ner en massa musik olagligt...

Kör bärplockare Aston Martin?

... utanför ladan i skogen stod The King of Cars: en polskreggad Aston Martin DB9.



Tillhör den en bärplockare, tro?? I så fall ska jag också börja plocka bär...

Mitt ute i Tivedens urskog

I lördags var jag hem och firade pappa på hans födelsedag. Vi åkte ut till en restaurang i Tivedens skogar; Tivedens Mat & Cafe. En anspråkslös lada som var inredd till restaurang... och vilken mat sen! Helt fantastiskt gott.

Stället är bara öppet under sommarhalvåret och det är' verkligen värt ett besök...
 



Ser mysigt ut va?

Nedräkningen har börjat

                                                   

Har inte skrivit på ett par dagar...

Jag har varit bortrest ett par dagar. Det har varit några märkliga dagar... konstiga känslor och upplevelser. Jävligt påfrestande har det varit. Jag kommer nog att slockna av ren och skär psykisk utmattning.

En saker som jag måste få ur mig nu är att jag nu kan sätta ord på hur mycket jag avskyr en viss dialekt; nämligen hälsingemålet. Jag kom att tänka på det när jag dejtade en tjej som var från Hälsingland för ett par år sen.

Alla i hela världen vet ju hur närkedialekten låter; överjävligt gnällig och nonchalant. Inga konstigheter... men hälsingemålet är ännu värre. Det är också så inihelvete gnälligt, men på ett annat sätt. Men det är inte det som stör mig; utan när någon på hälsingemål ska berätta något, vad som helst alldagligt, så gör de det med en ton som om de kommit på något världsunikt de bara måste dela med sig av. Överlägset, på nåt vis... men det de säger är oftast felaktigt både i sak och i sitt sammanhang, 

Men de uttrycker den som en självklar sanning. Och allt bottnar i att allt som är fel i världen är "dom där nollåttornas" fel. Som om Hälsingland är en bubbla i världsrymden och allt som händer utanför den är av ondo.

Det finns en självgodhet där som är så jävla äcklig...


HP överaskar stort

Min hem-pc kraschade för fjärde gången för ett par dagar sedan. Idag fick jag möjlighet att välja en ny! Den är beställd och väntas komma nästa vecka. Härliga tider, strålande tider.

Gårdagens blondin-kommentar

En kvinnlig kollega hade köpt en ny klocka. Hon sitter och studerar de små runda mätarna i urtavlan och säger helt plötsligt: "Varför står det en nia där?

"Det är datumet", säger vi och skrattar högt åt det självklara...

"Jaha".


Kreativa kollegor...

Jag fick ett mail från en semesterledig kollega som skriver att han fixat en blind date till mig och frågar om det är ok att lämna ut mitt nummer.

Självklart, säger jag. Bara hon inte är 40 bast och frånskild med tre kids... Annars är jag på.


Presenter, fix ups och odugliga datorer

Idag har varit en produkiv dag, både på gott och på ont. Jag och systrarna kom till slut överens om vad vi ska köpa till pappa i födelsedagspresent. Han fyller 60 så jag ville att vi skulle ge honom nåt fint... Så jag åkte in till stan för att köpa en klocka; jag hade först tänkt köpa en Boss... men det blev en mycket bättre klocka; en Certina... en vattentät rackare med safirglas och läderarmband.

En riktigt snygg sak må jag säga, jag kanske måste köpa en likadan till mig själv. Expediten var otroligt söt och glad... hon var trevlig och tog sig verkligen tid att hjälpa mig. Jag blev på fantastiskt gott humör. Så ska ni köpa en klocka ska ni gå hit och fråga efter Nina. Stort tack för hjälpen!

Efter lunchen satt jag och några kollegor i receptionen och drack kaffe och kollade på folk som kom och gick. Vi pratade lite om killar och tjejer och dejter och sånt... en av mina kollegor sa att hon ville fixa ihop mig med sin kompis. Tyvärr är hon för gammal för mig, tror jag. Typ 37... herregud, hur skulle det se ut?! Hon ska vara löjligt snygg i så fall, hahah. Nåja, vi får se hur det blir med den saken, jag har lite svårt för blind dates...

Nu till det tråkiga. För fjärde gången, läs FJÄRDE jävla gången, kraschade min bärbara dator nu ikväll! Jag har haft den inne på reparation tre gånger redan och senast fick den en ny hårddisk. Datorn är 1,5 år gammal... ska det vara så? Det är så tröstlöst. En jäkla tur att jag tidigare ikväll tog en back up på alla filer och bilder. Tur i oturen är också att det är en hem-pc så jag har garanti och support och sånt. Men en sak är säker... när avtalet går ut, ryker datorn och jag byter till Mac, var så säker.

Jysk... ena jävla klåpare och idioter

Jag var just ner till Jysk för att köpa ett par solsegel på rea. Det fanns två sorter att välja mellan; ett fyrkantigt 2,5x3 meter och ett stort trekantigt som var 3,6x3,6x3,6. Jag ville ha det stora och kollad priset på hyllkanten. Det stod samma pris; 150 kr, så jag tog två och gick till kassan.

När jag står i kassan slår hon in 389 kr. Nej, nej, säger jag och säger att det ska bli 300 kr, för det står 150 kr styck på hyllan. Kassakossan rusar ner till hyllan och skriker genom hela butiken; "Det står fel, det ska vara 199 kr". Jag kontrar och frågar; "Så ni har märkt varan fel, alltså"? Ja, säger hon. Ok, jag vill betala det pris som står på hyllan... inte 199 kr.

Idioten vill inte ge sig, så då lackar jag och säger att jag inte vill ha skiten (Nej, jag säger inte skiten, men det var det jag tänkte...) och går därifrån.

Hade dom varit det minsta serviceminded och vill att jag ska handla där igen skulle jag fått det pris som stod på hyllan och sen gjort sitt jobb på riktigt och märkt om varan.

Just nu är jag så förbannad att jag skakar... fast det kan vara för att jag är hungrig också... men det känns som det är för att jag är arg. Det går snart över...

Men jag ska aldrig mer handla på Jysk. Och jag uppmanar alla att bojkotta kedjan. Av ren prinicip.

Svära i kyrkan

Den senaste tiden har det varit ett jävla liv om Michael Jacksons död. Jag tycker det är tragiskt att han har gått bort... men inte lika tragiskt som hans liv. En svårt psykiskt misshandlad liten pojke som gjorde allt för att vara någon annan i hela sitt liv. Alla plastikoperationer och sagolandet Neverland är bara ett par exempel på hans verklighetsflykt.

Ja, han var en stor artist en gång i tiden. Men de senaste tio åren var hela hans liv en tragikomisk show och han var mer känd som en trasig människa än en stor artist.

Ja, jag vet att det är som att svära i kyrkan, men jag kan inte säga att jag är särskilt förvånad över utgången.

Goooott



Favoritwhiskeyn som alltid finns hemma i skåpet.

Empiriska studier

Som evig singel söker jag igenom Stockholm på min drömtjej. Jag har gjort vissa iakttagelser. Av alla tjejer mellan 26-35 är:

80 procent från Norrland
95 procent reser ett par gånger om året och har varit i Asien, Sydamerika eller Australien
95 procent vill träffa någon som reser minst lika mycket
65 procent ska segla i sommar
85 procent bor på Kungsholmen, i Vasastan eller på Söder
45 procent jobbar som chef

Jag ställer mig frågan; hur kan det komma sig att nästan alla kommer från Norrland? Varför denna sjukliga hang-up på resor? Är det verkligen så många som ska segla? Finns det så många chefstjänster egentligen?

Den enda siffra jag kan förstå är att 85 procent bor på Kungsholmen, i Vasastan eller på Söder; det är de singeltätaste områdena i stan... synd bara att ingen vill träffa någon som bor utanför dessa områden. Det blir för besvärligt då...

Det är tufft att vara singel i storstan. Alla går och väntar på nästa, som kommer vara perfekt, som uppfyller alla krav till hundra procent och lite till.


Orangea byxor, gröna byxor, röda byxor och inga byxor alls...

Jag var med några kollegor på en after work igår igen... På det här stället. Det ligger vid Kungsholmens bästa läge... det är dyrt, överreklamerat och så inihelvete överklassigt. Hit går wannabes i vita shorts, seglarskor och fula märkessolglasögon, här flockas tjejerna från förorten som åkt in till stan för att frottera sig med det fina folket och hit går bratsen som knallar runt med orangea, gröna och röda byxor som är sådär käckt uppkavlade ett par varv längst ner så man kan se den vita Saltsjöbadsvristen...

Och jag skojar inte när jag säger att ALLA dricker rosé eller en Dagens på rosé... jag gjorde misstaget att beställa en öl på fat; det skulle jag inte ha gjort. De tre fjollorna som jobbade bakom disken visste ju inte vad dom skulle ta sig till... Hjälp, en turist som bestället ÖL! Herreguuud så 90-tal. Har vi kopplat in öl-tappen? Fungerar den? Är det någon som använt den sen sommaren -04 då han från Sundsvall beställde öl?

Det tog några sekunder innan dom insåg att jag inte skämtade och hällde upp en öl. Jag gjorde inte samma misstag igen. Man måste smälta in. Så nästa gång beställde jag snällt och stockholmskt en Dagens på rosé.

Jag skäms...

Jakten på en tatuering

Jag har länge velat ha en tatuering... en stor jävel. En rejäl sak som ser ut som en tatuering och inte nån liten flugskit. Jag har svårt att hitta något originellt, men helt omöjligt kan det ju inte vara..? Jag får nog ta min systers råd och leta efter en bra tatuerare som får frihanda skiten istället.

Förslag mottas gärna... både på motiv och tatuerare.

Jag upplevde en åhnejsekund

Jag vaknade i morse med ett ryck. Hjärnan gick på högvarv och tankarna flög genom huvudet; hade jag? Hade jag inte? Världen snurrade till, kallsvetten kom på bråkdelen av en sekund samtidigt som jag rös till... en åhnejsekund; en ytterst kort fraktion av tid då jag insåg att jag gjort ett REJÄLT misstag. Har du också upplevt det någon gång?

En sekund senare vaknade jag till och insåg att jag var hemma i min säng, hade hår kvar på huvudet och inget skrivet i pannan... *puh* En dröm, det var bara en dröm.


En öhvän... eller inte?

Jag måste ju ställa frågan till mig själv; är du utvecklingsstörd?

De senaste två veckorna har jag med berått mod tackat nej till två kravlösa kk-förhållanden. Hur dum får man vara? Hur kan man tacka nej till enkelt kravlöst sex?

Kanske för att jag inte kunde se någon av de två tjejerna som en så kallad öhvän... (definition: En sexuell relation som man inte vet riktigt var man har eller en dold intim bekantskap, som i "Det här är Jenny, min... öh... vän).

I ärlighetens namn fanns det nog andra saker som gjorde det mer komplicerat; till exempel så jobbar jag med den ena tjejen far... och den andra har ett barn. Helt klart besvärande omständigheter...



Svininfluensan

Om jag hade bloggat när svininfluensan härjade så skulle jag ha lagt upp den här bilden.



After work är livet

Igår var jag på after work med jobbet. Riktigt trevligt... har faktiskt inget att klaga på där, utan jag kan bara applådera och rekommendera alla att gå hit; beställa lite mat och dricka lite öl... när solen tittar fram igen.

"Häng inte på glaset"

Tidigare idag skulle jag och några kollegor köpa glass i ett café. Ni vet sån där kulglass... i bägare. Det fanns inte så mycket att välja på och det som fanns var inte mina favoriter. Så jag valde en sort; stratiachella eller va fan den heter... och så lutade jag mig över glasrutan för att kolla vad det var i bunkjäveln längst in; "Häng inte på glaset", säger surfittan... jag rörde ju inte ens glaset, jag var inte ens nära!! Men jag biter mig i tungan och säger inget.

Hur kan man vara så surig? Visst, det är varmt ute, hon har förmodligen inte fått nåt på länge och Det (surfittan, alltså) var ju själv i caféet... men ändå, ge mig ingen jävla attityd för fan!

Jag teg i stilla protest, betalade och lovade mig själv att aldrig, aldrig mer köpa någonting i det där ynkliga lilla äckelcaféet igen.

Masuka rules

"Science is one cold hearted bitch with a 14 inch strap on"

Så ni vet...

I have´nt got the time...



Så tänker du kanske nu... men vafan; jag har ju inte kommit igång än! Alla ska ha så inihelvete bråttom hela tiden. Jag vet... jag är likadan. Just nu har jag inget tålamod alls. Det är inte vädrets fel, utan jag är bara störd på att det inte händer nåt. Alla ansträngningar förgäves, än så länge.

Men vänta bara... snart kommer skiten träffa fläkten.

Märkligt väder här uppe i Norden

För några månader sen, runt pingst eller så, var det varmt och härligt några dagar. Eller, varmt i solen och svinkallt i luften, ska jag väl säga. Efter ungefär tre dagar varnade dom på nyheterna för brandfara i skog och mark.

Hur fan... vi lever i ett land med konstant regn och snö i tio månader om året och när det väl är lite sol några dagar är det helt plötsligt brandfara?! Ja, jävlar... konstigt att inte hela Sverige har brunnit upp vid det här laget.


RSS 2.0