Varför är jag inte förvånad?

Elgiganten viker sig och ber om ursäkt. De har lagat inlämnade elektronikprylar och sålt som dem som nya. Varför är jag inte förvånad??

Företag som Elgiganten, OnOff, SIBA, Media Markt och så vidare, håller så låga priser att de inte har några som helst marginaler. Och det får vi som kunder lida för.

De kan hålla så låga priser för att de räknar kallt med en viss felmarginal. En väldigt låg felmarginal dessutom. Men eftersom produkterna ofta håller undermålig kvalitet så går de allt som oftast sönder och spräcker den där lilla felmarginalen. Då vill ju vi laga eller byta produkten. Men det finns inte med i deras kalkyler.  

Om någon har haft problem med en vara som är köpt på någon lågpriskedja vet vad jag pratar om... det blir ALLTID problem. Extremt långa väntetider, olagade produkter, fabrikationsfel som helt plötsligt inte är fabrikationsfel, oförutsedda kostnader och så vidare.

Jag betalar gärna några hundra eller till och med några tusen mer för en produkt bara för att slippa sådana problem. Min elektronik köper jag här; av en enda anledning; de har bra grejer! Och det är ALDRIG några problem med deras produkter, tjänster eller vid reklamationer.

En hög a-kassa räddar inte jobben!

Mona Sahlin tycks tro att bara alla är med och blir ihjälskattade så räddar vi alla jobb.

Hon säger att 100 000 jobbar försvunnit sedan högern fick makten vid senaste valet. Men hon tycks redan ha glömt att vi har haft en global ekonomisk kris de senaste två åren!

Fallet kanske hade varit ännu djupare om högern inte hade vidtagit de åtgärder som de gjorde. Det hon heller inte fattar är enkel matematik; en procentuell skattesänkning för till exempel en höginkomsttagare blir fler kronor än för en låginkomsttagare. Och om det sticker i ögonen på folk kan det vara bra att komma ihåg att antalet höginkomsttagare i Sverige är väldigt få i jämförelse med de som är låg- eller medelinkomsttagare.

Menar Mona då att det är höginkomsttagarna som ska finansiera för alla? Är det solidaritet? Jag betalar mer än 40 procent i skatt på det jag tjänar och då ligger jag precis över gränsen till höginkomsttagare.

Om det ska löna sig att utbilda sig och kanske göra en "klassresa" kan man inte skatta bort hälften av sin inkomst. Det är inte rimligt. Inte heller är det rättvist.

Mona tänker finansiera en höjd a-kassa genom skatter. Det är en dålig politik. Hur har hon tänkt att en hög a-kassa ska rädda jobben?

Idag säger Mona "Arbete åt alla"

Mona Sahlin har inte direkt någon koll på vad hon säger.

Idag säger hon att Socialdemokraterna sätter jobben i centrum och arbete åt alla. Men igår lät det annorlunda. Då var det jobb åt de som är äldre, men inte åt unga...

Om hon tänkte att hon ska lyckas skapa tillräckligt många jobb så det räcker åt både de äldre och de unga, så är hon inte så lite överoptimistisk...

Hon har ju inte presenterat något förslag hur det ska gå till. Ska hon lyckas med det genom höjda skatter för löntagare? Högre arbetslöshetsersättning? Utökad sjukersättning? Höjda skatter för företagare?

Facebookgrupper suger, men den här ska Du vara med i!

"Sverigedemokraterna i Riksdagen - Nej tack!"

Jag uppmanar ALLA att gå med i den gruppen. Det ska bli en folkrörelse att hindra rasistiska SD att överhuvudtaget närma sig en maktposition i Sverige.

Gå med här

Varför ska man ge unga jobb, när alla äldre kan jobba längre?

Mona Sahlin har farliga idéer. Arbetslösheten är högst bland unga... så är det nu och har varit så länge jag kan minnas. Varför kan man fråga sig? Jo, för att äldre jobbar kvar längre och längre, så det unga släpps inte in på arbetsmarknaden. De är ofta välutbildade, ambitiösa och vill göra rätt för sig, men saknar arbetslivserfarenheten och får därför inga jobb.

Mona tycker det är rätt att äldre jobbar längre och cementerar den här orättvisan. Den leder verkligen till skillnader i samhället... Om de unga inte får komma ut i arbetslivet tidigt, krävs det att de jobbar längre för att få en rimlig pension.

Ju tidigare man får komma ut i arbetslivet, desto tidigare kan man gå i pension. Enkel matematik, tycker jag.

Jag tycker att pensionsåldern på 65 är helt okej. Men bara i undantagsfall, där det krävs särskild specialistkompetens, ska det vara okej att jobba kvar till 67. Men då ska det också bli betydligt dyrare att behålla en kompetens på "övertid" och bli billigare att ta in en yngre. En arbetsgivare borde alltså med ekonomiska medel lockas att ta in någon yngre förmåga. Det bidrar till att öka rörligheten på arbetsmarknaden.

På min arbetsplats fick alla över 60 ett pensionserbjudande för några år sedan. Det blev ramaskri! Tänk på all den kompetens vi förlorar, skrek facket och de mindre framåtsträvande. Det blev så att 95 procent tog erbjudandet!

Nu i efterhand kan jag konstatera att vi inte saknar den kompetens som försvann. Vi som jobbar kvar har snarare fått större och bredare kompetens än den som fanns innan. Och det har blivit lättare att jobba, det finns inga gamla stoppklossar som vill göra saker "som vi alltid har gjort".


Sajko watch

Fucking jävla skit... grundlurad, in på bara skinnet.

Köpte en klocka på Tradera förra veckan. Inte så dyr, som tur var. Idag fick jag hem den och fifan vilket skämt. Klockjävlen är av plast och ser ut som en leksaksklocka.

Köp för faaaan ALDRIG en "Ny äkta klocka" på Tradera... det är bluff och båg!

Som du trodde?! Japp... helt riktigt. Gör inte samma misstag som mig då.

Fotbollshoror

Varenda dag på jobbet så snackas det fotboll. Djurgårdarna hånar AIK:arna och tvärtom... Hammarbyarna hånar båda... Kommentarer som "Ikväll kommer vi spöa er" eller "Ikväll ska vi lära er spela fotboll" haglar i korridorerna. Det är olika läger påjobbet som nästan krigar mot varandra, som om det vore dom själva som spelade. Jävla töntar... Jag orkar faktiskt inte bry mig om något av dem.

Jag tycker det är så jävla fånigt! Varje match, varje passning, mål eller hörna analyseras som om det vore rocket science. Det står nån expertkommentator a.k.a en tönt, i tv och berättar hur spelarna skulle ha spelat EGENTLIGEN och så kommer kommentarer från spelare och tränare som säger nåt i stil med; 

"Aah, precis, vi gav minst 150 procent ikväll ååå... det räckte precis till en poäng. Vi klarade 1-1 ååå vi gjorde en bra match, ååå killarna spelade med hela hjärtat... men det räckte inte riktigt idag. De andra spelade inte bra, men dom var bättre än oss ikväll"

Jag blir bara förbannad...

Jag har spelat fotboll en stor del av mitt liv och en gång i tiden var jag intresserad... men det var innan jag insåg hur jävla intelligensbefriat allting kring sporten är. Jag har ALDRIG hört en intelligent kommentar yttras i samband med fotboll...


Men kära vän!

Jag var till naprapaten idag igen. Jag hyser lite hatkärlek till henne. Hon plågar mig så skönt...

Idag blev det plågsamt värre. Hon började med ryggen och tryckte som vanligt... tårarna rann och jag kved som en liten kattunge.

Sen berättade jag att jag hade ont i höftböjaren när jag skulle göra mina stretchövningar. Hon börjar känna på höftböjaren och blixten slår ner i huvvet på mig. Det svartnar för ögonen och det gör så jävla ont... Hon utbrister

"Men kära vän, din höftböjare är spänd som en fiolsträng. Att du inte fått ryggskott för länge sen är för mig en gåta!"

Kul...

Fortfarande bäst, fast på ett dåligt sätt.

C går från klarhet till klarhet

Jag läste en artikel i Aftonbladet idag. Bra att någon äntligen vågar. När människor har råd att leva vågar man också ta kalkylerade risker, som att skaffa sig en utbildning eller starta eget företag. Det är inte bara låginkomsttagare som lider av höga skatter.

Ta mig som exempel; jag har pluggat i fem år på högskola och har studielån därefter. Jag har satsat tid och pengar på att utbilda mig så att jag kan få ett bra, utvecklade och förhoppningsvis välbetalt jobb; jag antar att jag får räknas till den skara som är höginkomsttagare.

Nu bor jag i Stockholm i en bostadsrätt en bit från stan. Om man någon gång har bott ensam i en lägenhet vet man hur sjukt dyrt det är.

Man står själv med alla kostnader för boendet som lån, avgift, el, försäkringar, tv, telefon, internet, mat och annat. Det är dyrt. Till det kommer SL-kort och andra resor, hygien, kläder, sparande, fackavgift, a-kasseavgift osv.

Dagstidning har jag ingen, för det har jag inte råd med. Nöjen har jag heller inte räknat med, för det får bli för de stackars kronor jag får över varje månad.

Sänkt skatt för höginkomsttagare gynnar alla. Så låt varje individ få möjlighet att ta ansvar för sin situation... och de som har det sämst får också råd att göra det samma.


Snart byter jag...

Jag ser fram emot dagen då jag kan lämna tillbaka den här datorn jag sitter med. Det är en bärbar HP-dator som är fullständigt värdelös. Den är inte många månader gammal och den har redan kraschat en gång.

Den tar fem minuter på sig att starta upp, trots att jag har fått professionell hjälp att optimera autostarten... det gjorde ju inte ens den gamla bärbara Dell-datorn jag hade för sju-åtta år sen.

Nästa dator blir en sån här rackare... (en mac alltså).

Hittade en gammal bild

Min förra dator hade osmaken att krascha och ta med sig ett par tusen av mina bilder. Men några bilder undgick döden. Här är en av dem...



I got to have!


Sockerfylla

Ikväll är det dags... det blir en fylla utan dess like. Jag kan garantera att jag kommer vara helt förstörd en hel vecka framöver.

Nu tror du att jag ska ut och svira, bli full och odräglig i vanlig ordning. Men det här blir ingen alkoholfylla. Det blir en sockerfylla. För det får man när man är vuxen.


Så här ligger det till...

Alla svenska medborgare betalar en begravningsavgift via skatten, hela livet... Det betyder att under en livstid betalar varje individ in tiotusentals kronor till Svenska kyrkan som ska täcka kostnader kring begravningen; som lokal, gravplats, gravsättning och kremering och lite sånt praktiskt kring förvaltningen.

Ersättningen från Folksam är efter sänkningen 18 000 kr. Den ska täcka alla andra kostnader som kista och blommor och säkert nåt annat också. Jag har ingen aning om vad sånt kostar, men hur gör alla andra människor i Sverige som inte har försäkringen? Jo, kostnaderna tas från dödsboet och effekten blir att efterlevande får några tusenlappar mindre att ärva.

Om någon idag tecknar försäkringen kan den falla ut i morgon eller om trettio år (om försäkringen finns kvar då) and here´s the kicker... oavsett när den faller ut får försäkringstagaren samma summa! Det betyder att den som haft försäkringen hela livet har betalat en hög sammanlagd premie och betalar på så sätt ersättningen för de som haft försäkringen i en vecka.


Fo... Folkskam...? Folksam...

Varenda gång det sägs något negativt om ett försäkringsbolag eller en bank går mediadrevet. Och folket följer med.

När försäkringsbolaget Folksam sänker ersättningen för sin begravningsförsäkring går pensionärerna man ur huse och haltar fram med käppar och halkskydd och skriker med rossliga röster att de är lurade på sina surt sparade pengar, att de är tvungna att gå till socialen för att de inte har råd att leva (som nån gråtmild pensionär sa på Plus häromdagen).

Vad är det dom inte fattar?

De har köpt en riskförsäkring som förnyas varje år, precis på samma sätt som hemförsäkringen. Det är inget sparande. Ersättningen har sänkts för att affären inte går ihop och ingen kommer att få sin försäkringen förnyad utan försäkringen kommer att läggas ner, inget konstigt med det.

Läs mer här

Jag som jobbar på ett annat försäkringsbolag och råkar veta vad jag pratar om, blir bestört när jag hör hur lite folk vet om vad det är de har köpt.

Första Traderavinsten

Tradera är lätt beroendeframkallande. I tisdags rodde jag hem min första Traderaauktion... Det blev en Seikoklocka. Det var mest på skoj och jag la bara ett bud, och så vann jag. Det var inte riktigt meningen, men det blir nog bra... klockan blev inte så dyr.

Just nu har jag tre auktioner på gång, så förhoppningsvis kan jag redovisa ytterligare några eröveringar,


Intelligensnivån i Sverigedemokraterna är skrämmande låg

Hur kan man hävda att man inte kände till att SD är främlingsfientligt? Hur kan man som politiker inte känna till det egna partiets politik? Fullständigt naivt och intelligensbefriat!

Åkesson, den pajasen, bekräftar dessutom att partiet är främlingsfientligt.

Läs artikeln här

Stiff lower back

Jag har gått till en naprapat några gånger nu. Min rygg jävlas med mig. Det hugger och gör ont när jag... ja, rör mig kan man säga.

I morse var jag där för tredje gången och naprapaten kläcker kommentaren: "Så här stel som du är brukar folk som fått ryggskott vara. Konstigt att du inte har ännu ondare"

Tack.

Äntligen bäst...

Operation Sänka S och SD startar ikväll

Aldrig har jag hört så mycket skit om ny politik som den senaste veckan.

Stolpskottet Åkesson från SD provocerar fram reaktioner med sina rasistiska uttalanden för att vinna sympatisörer bland okunniga.

Mona Sahlin och hennes anhang presenterar en ny politik med vansinnesidéer som mest handlar om bakåtsträvande och att bränna enorma pengar på fel målgrupper och fel saker.

Splittringen är total.

Det får vara nog nu...

Ska jag, eller ska jag inte?

Det var länge sen jag skrev nåt här sist. Jag har saknat både energi och lust att blogga. Det är inte så kul längre antar jag.

Men jag kanske ska ändå? Jag gillar ju att skriva och så... men inte anonymt. Det blir lite opersonligt. Och det verkar nästan som att jag inte kan stå för det jag skriver. Men det gör jag ju såklart.

Från och med ikväll är den här bloggen inte längre anonym...

RSS 2.0