Snacka om att göra bort sig

Mona och rödgröna röran får bottenbetyg i Svenskt Näringslivs undersökning.

Höja skatterna med tiotals miljarder kronor: alla får mindre pengar att röra sig med. Det påverkar allas levnadssituation. Det måste svida i socialisthjärtan att folk faktiskt får friheten och utrymmet att faktiskt leva och kanske till och med höja sin levnadsstandard. 

Gud förbjude... det vore ju osolidariskt!

De vill också höja nivåerna och taken i a-kassorna: varför då? Att gå på a-kassa är ingen permanent försörjning! Det är bara ett omställningsmedel! Höjer man a-kassorna minskar drivkraften att skaffa jobb.

Och dessutom; vem ska betala för de  nya nivåerna och taken i a-kassorna? Ska alla "vara med och dela?" Ska det skattefinansieras eller genom höjda avgifter? Vilket de än väljer får alla mindre pengar kvar i plånboken.

Mona är fan farlig för Sverige.


Ett jävla oväsen

I Schweiz är det upprörda känslor bland muslimerna. Bestörtning i resten av världen; det är minaretförbudet vi snackar om här.

Men guuuud så hemskt. Klart dom ska få ha sina minareter, tycker ni.

Jag är inte så förvånad över förbudet. Jag tror nämligen inte alls på att det handlar om främlingsfientlighet eller rasism eller nåt sånt.

Vet ni hur inihelvete störande det är att bli väckt i soluppgången av någon som står och vrålar ut över stan? Och sen flera gånger under dagen fram till solnedgången?

Jaja, men man vänjer sig, tycker ni säkert.

Ok, då säger vi att minareten ska byggas ett par kvarter från där DU bor!
Du vänjer dig säkert...


Koenigsegg drar sig ur

I går fick vi veta att Koenigsegg drar sig ur Saabköpet.

Hmm... har ingen smart ass comment om detta. Tycker bara att det är tråkigt... Jag tvivlar inte på att Koenigsegg kunde ha drivit Saab och fått ordning på firman.

Så... köp ingen Saab. Välj en bra bil istället

Hehe, där kom den ändå...


Julbord i november

Ikväll var jag bjuden på årets första julbord. Det är ju fan galet! Man kan inte börja med julbord redan i november!

Jag är redan less på julmat...


Fancy konsert

I torsdags trotsade jag min förkylning, tryckte i mig en karta alvedon och följde med U på konsert i Berwaldhallen; det var nåt 20-årsjubileum av barnkonventionen. Jag trodde det skulle vara lite klassiskt och trevligt.

Men det var ju fan värsta pådraget. TV var där, Svenska kungahuset var där, delar av norska och danska kungahuset också och en hel hög specialinbjudna.

Idag visade SVT konserten på TV. Jag var visst med på ett hörn. Hahah... hoppas inte min chef kollade.

Det var kul att vara där... mysigt med konsert.



Parkeringsbolag är ena jävla facister!

I går var jag till Barkarby, där det finns många och stora parkeringar. Det var ganska lugnt och det var inga problem att få en parkerinsplats. Jag noterade inte att det fanns en skylt som sa att man skulle använda p-skiva.

Tro på fan jag fick parkeringsböter. 300 spänn.

För helveeetttteeee!!!

Jag var inte ivägen för någon, jag stod snyggt och fint i rutan, jag var där i ungefär en och en halv timme... man får stå tre timmar gratis... men jag hade glömt att lägga fram den där jävla p-skiva.

Det var en lugn lördag, så visst måste dom jävlarna passa på att pressa ut så mycket pengar man kunde den dagen. Jävla facister.

Idioter.

Jag kan inte, om så mitt livet stod på spel, förstå hur man tänkte då man kom på att man måste sätta parkeringsböter på en gratis-jävla-parkering! Och kom för fan inte med nåt jävla inlägg om att jag får skylla mig själv... ni måste hålla med om att det är så jävla dåligt.

Det är söndag idag och jag är fortfarande så arg så det piper i huvvet.


Inte alls omöjligt, If

Läser om Nina i Uddevalla som fått sin bil stulen. If, och Saab, säger att bilen inte går att stjäla.

Det var fan det dummaste jag har hört.

Bilar som Volvo XC90, BMW X5, Porsche och andra dyra sportbilar har stulits i dussintals de senaste fem åren av ligor från Ryssland och Baltikum och de har betydligt bättre stöldskydd än en åtta år gammal Saab. Så varför skulle inte en sån kunna stjälas?

Frågan är kanske varför någon skulle vilja stjäla en gammal sketen Saab? Bilen har ett elektroniskt stöldskydd, men det betyder inte att den inte går att stjäla, det är bara svårare. Så om tjuven har utrustningen och är ute efter en vanlig bil, som en Saab, så går det.

Mitt tips är att bilen faktiskt är stulen och tagen ur landet. Bilen kommer att användas vid värdetransportrån eller en stöldvåg någonstans i europa.


Jag har bestämt mig

Efter några års uppehåll har jag bestämt mig för att börja fotografera igen. På riktigt alltså. Och då måste man ha en bra kamera.

Det blir nog den här; en Nikon D90 med ett fast 85/f1,8-objektiv och en blixt.


Vilka bilder kommer bli... Bäst fan det. 15 000 spänn, eller så...



"Vart ska du nu då?"

Samtal med syster utanför Systembolaget vid Ringen.

Jag: - Jag orkar inte gå längre, så jag tar T-banan hem. Var ska du nu?
Syster: - Jag ska till Vita Bajsparken
Jag: - Va?
Syster: - Jag ska till Vita Bergsparken.
Jag: - Nä, du sa Vita Bajsparken...
Syster: - Neeejje, det sa jag inte alls. Jag sa Vita Bergsparken.
Jag: - Du driver bara med mig...
Syster: - Heheh...


"Vart, sa du? I Slampan?"

Pratade i telefon med syster här om dagen. Jag är ju lite sjuk, så jag undrade vart hon skulle sova istället.

Syster: - I Slampan (Det är iaf vad jag hör att hon säger)
Jag: - Vart, sa du? I Slampan? Vart ligger det?
Syster: - Va? Nä, inte Slampan; Flempan...
Jag: - Huh? Va?
Syster: - I Flemingsberg
Jag: - Jaha


"Varsågod, här är ett jobb till dig. Nästa!"

Ok, ytterligare en gnäll-story i Aftonbladet.

"Jag får ingen hjälp från Arbetsförmedlingen så jag går inte dit längre", säger snubben.

Bra, säger jag. Då har du förstått det jag har vetat i många, många år. Och du är bara 19... fan, vad stolt jag blir. Arbetsförmedlingen är inte till för dig som har lite driv och faktiskt söker jobb.

Vad tror folk att Arbetsförmedlingen ska göra? Plocka fram ett jobb ur datorn och säga; "Här, ring det här företaget och säg att vi skickat dig. Du börjar på måndag" NÄSTA!

Ledsen, men det funkar inte så. Kanske i socialdemokraternas idealistsamhälle... nej, inte ens där.

De stackars satarna som  jobbar på arbetsförmedlingen kan inte göra nåt för dig som har lite innanför pannbenet och lite driv och vilja. Jag fick ingen som helst hjälp av dem när jag var arbetslös utan de var bara ett hinder för mig.

Jag ville ju ha ett jobb, så jag ville ju sitta och leta jobb, skriva på min CV och personliga brev, följa upp ansökningar och så vidare... men istället skulle jag gå på menlösa kurser där jag skulle ta datakörkort eller lära mig skriva en ansökan.

Herre gud. Vissa kanske behöver sånt. Men det måste ju vara på individens premisser. Vissa kan mer än andra.

Mitt tips; anmäl dig som arbetslös hos Arbetsförmedlingen, förklara sakligt och fint att du klarar dig bra på egen hand, visa dem ditt CV, och lägg fram din strategi för ditt jobbsökande och gå sen hem och sök jobb utav bara helvete.


Sjunkande arbetslöshetssiffror talar sitt tydliga språk

Bevisligen har de åtgärder som vår borgerliga regering genomfört haft effekt. Arbetslöshetssiffrorna som Ekonomifakta har tagit fram visar att det arbetslösheten har sjunkit från 8,3 % i september till 8,1 % i oktober.

Samtidigt säger socialistpacket att det går utför med Sverige? Att regeringen inte gör nånting för att stoppa arbetslösheten. Hur hade dom själva gjort för att skapa fler jobb eller att få fler i arbete?

Jo, deras recept är att höja a-kassan (som är ett omställningsstöd och ingen permanent försörjning) och att höja skatterna. De två absolut sämsta åtgärderna man kan tänka sig. För det ger inga incitament för människor utan jobb att aktivt söka arbete och det ger folk med arbete mindre utrymme i sin ekonomi.

Den borgerliga regeringen har utnyttjat marknadsekonomins spelregler till sin fördel istället för att motverka dem.

Vi är på rätt väg!


Skrämmande, falska siffror

Fan vad Aftonbladet får uppmärksamhet i bloggarna. Antingen är det för att de skriver om intressanta saker eller mycket skräp... jag får väl tillstå att det är en blandning av de två, om än kraftfullt snedfördelat, till skräpets fördel.

I dagens AB står det om SD:s glädjesiffror. Det är ganska skrämmande. Fel. Inte ganska. Det är jävligt skrämmande!

Är det svenska folket så fruktansvärt trångsynta och fördömande att man faktiskt tror på det SD står för? De ska kalla sig ett seriöst parti, men det de står för är antiislamering och rasism. Det är det enda de har på sin agenda.

Jag hoppas att de som svarat på enkäten svarat i affekt, som en reaktion på den besvärliga situation vi har hamnat i på grund av den ekonomiska krisen, och orkar tänka till en gång till innan valet nästa år.

För när det väl kommer till kritan måste det finnas lite sunt förnuft kvar... om SD skulle komma in i riksdagen nästa år skulle Sverige få stora problem.


Visst är det bra med principer...

Visst är det bra med principer, men ibland blir det ju bara löjligt.

Hela Sverige VET vem som är "34-åringen som hade ihjäl sin 32-åriga sambo". Men både DN och SvD har sina principer. Att inte "avslöja" namnet på personer som "bara" är misstänkta.

Aftonbladet, Expressen, Kvällsposten, Nyheter24, Dalarnas tidningar, Metro, Stockholm City, GT, Dalademokraten, osv, osv; alla större och mindre nyhetssajten har publicerat namnet på lögnaren Mats Alm.

Så varför ska ni fortsätta vara så jävla bajsnödiga, DN och SvD?? Man kan inte mörka en sak som redan är avslöjad, det blir bara larvigt.


Utan driv, utan vilja och därmed utan jobb

Jag blev upprörd på riktigt när jag läste artikeln i Aftonbladet.

Två unga tjejer som går hemma och driver i Eskilstuna; utan vilja att skaffa ett jobb. De säger båda att de vill ha jobb, men de gör fan inget åt det. De ser sig själva som offer för det "hårda Sverige".

Självklart vill ingen anställa någon som gått och drivit i åratal, utan erfarenhet och utan driv att genomföra något.
När jag gick arbetslös såg jag det som mitt nya jobb att leta jobb. Jag sökte mer än 300 jobb på ett halvår... och det gav utdelning.

Ja, det är svårt att få jobb, men det finns saker man kan göra för att visa på driv och ambition. Man kan utbilda sig på universitet eller gå en KY-utbildning, man kan välja att leta jobb i hela Sverige och vara beredd att flytta. Sök allt! Även sånt som man inte vill jobba med... får man ett jobb är det ialla fall en början.

Man kan jobba ideellt, för det visar på driv och vilja att utföra ett arbete och det ger erfarenhet.

Jag tycker inte ett dugg synd om tjejerna i artikeln. De gör ju inget för att komma ur sin situation. Så prata för fan inte om utanförskap. Alla har exakt samma möjlighet att få jobb... det handlar bara om att vilja.


Poop

Jag mår ungefär som ett utskitet päron.

Så ni vet.


Jaha, så var man sjuk nu då...

Matt i kroppen, snorig, ont i halsen, fryser... kanske feber ändå? Men känns inte varm... trött som fan är jag också eftersom jag inte sovit nåt i natt.

Det var väl fan också.

Jag har inte tid att vara sjuk.


Svinis is the shit...

Så fort jag skrev svinis i rubriken steg antalet läsare med 400 %...

Nice.

Jag provar igen. Om det funkar, blir detta en svinisblogg...

Läget är det samma som för några timmar sen. Snorig och täppt i näsan och lite tjock i halsen. Vi får se hur det utvecklar sig till i morgon. Om jag inte har feber så går jag till jobbet och hämtar datorn... och går hem o jobbar.


A shitload of blogs

Det finns mååånga bloggar på nätet... men bara några få är värda att följa; det här är några av dem

http://schulmania.blogspot.com

http://blogg.aftonbladet.se/pappabloggen

http://www.marcusdunberg.com

Sen finns det några till som avhandlar ganska vettiga saker som man faktiskt orkar läsa mer än 30 sekunder...

Alla skitbloggar som avhandlar allt som härrör låtsasprovokativa tonåringar, mode och/eller kändisar är kräkmedel och borde bannlysas.


Äntligen dags för Top Gear!

Ett av världens bästa och mest underhållande program har äntligen startat igen! Fjortonde säsongen av Top Gear började igår...



Äré svinisen?

I morse kände jag ingenting. Under dagen har det kommit smygande; först lite tjock i halsen, sen började det rinna ur näsan lite, sen efter eftermiddagsfikat kom rethostan...

Börjar känna mig matt i kroppen och snorar mer och mer. Det är svininfluensan! Ta mig fan, det är svinis... Struntade i att träna och åkte till apoteket och rensade förkylningshyllan. Fortsatte till ICA och köpte halstabletter och bunkrade upp med frukostkäk för minst en vecka framåt.

Nu jävlar... kom igen då, svinis... så ska du få dig en match.

Sopa.


Se INTE det här eländet

2012 Doomsday är en riktigt bedrövlig och sorglig ursäkt till film.

Den upptog 1,5 timme av mitt liv, som jag vill ha tillbaka!


Försäkringsbolag stämmer 11-åring.... eller??

Aftonbladet skriver idag att 11-åring dömd att betala 1,9 miljoner i skadestånd. Och de har en docent i skadeståndsrätt som uttalar sig. Oj oj, då måste det ju stämma....?! Hmm... Ok, det är dags för en liten lektion i försäkringskunskap, så pay attention!

Ungen tänder en brasa i garderoben hemma och håller på att bränna ner kåken. Som tur är blir det inte så, utan det blir "bara" massiva rökskador. Skadan blir relativt billig i jämförelse med vad en brandskada brukar kosta.

Grabben är åtalad och dömd för att ha orsakat skadorna, därom råder inga tvivel. Men grabben kommer inte att behöva betala en krona!

Försäkringsbolaget kräver pengarna från grabbens föräldrars försäkring! På försäkringsspråk kallas detta för regress. Men eftersom det fanns tvivel om vilken försäkring som gällde vid skadetillfället gjordes en stämningsansökan mot grabben.

Det finns en regel i försäkringsavtalslagen som säger att om ett ärende inte är klart vid en viss tidpunkt efter skadan, så måste en stämning ske mot någon part i målet, för att man inte ska förlora chansen att få tillbaka pengarna från försäkringen.

Ni som tycker att det är fel att försäkringsbolaget gjort så, betänk detta; försäkringsbolaget har betalat ut ersättningen för skadan. Skaderesultat är något som påverkar försäkringspremierna; ju fler skador, desto högre premier. Ingen försäkringstagare vill ju ha högre premier, eller hur?

Därför det försäkringsbolagets skyldighet att begära tillbaka den utbetalade ersättningen av den försäkring som gällde vid skadetillfället, annars drabbar det ju kunderna i onödan. Och så är mediadrevet igång igen... fast då handlar det om "orimliga försäkringspremier".


RSS 2.0