Mona gör bort sig IGEN

Fy fan va underbart att Mona gör bort sig igen. Fortsätt så, tycker jag. Det får vara nog med socialisttrams nu.


Ingen jävla korgosse

Svenska medier körde ett jävla race för några år sen när Mehdi Gezali sattes i Guantanamofinkan. En svensk som anklagas för att vara terrorist... nåt måste vara fel, vi svenska håller inte på med sånt! Släpp honom fri, han är oskyldig!

Nu har han blivit gripen igen och anklagas för samröre med Al Qaida och för att smida terroristplaner.. hur man nu gör det, men sanningen är den att Gezali inte är någon korgosse. Han är inte oskyldig som alla tycks tro. Han blev gripen på riktiga grunder, inte på grund av hans utseende.

Det är samma ska med svenskan Annika Östberg som suttit i fängelse i USA i över 20 år. Hon dömdes för medhjälp till mord, med all rätta. Men bara för att hon var svensk så förklarar media henne oskyldig och att hon ska flygas hem till Sverige som en "hjältinna". Jag tycker det var fel! Hon ska vara kvar i finkan där hon hör hemma...

Rak och ärlig...?

Är du en sån som säger att du är rak och ärlig? Säger du vad du tycker i alla lägen, för att hävda att du har en åsikt? Tycker du att du är ärlig när du säger sånt som andra kanske undviker att säga? Då tycker jag du ska tänka en gång till.

När du säger att du är rak och ärlig tycker jag att du är hänsynslös, obetänksam och fullkomligt struntar i om du sårar eller kränker någon... 

Jag har tänkt på det många gånger och själv kallat mig för rak och ärlig. Det gör jag fortfarande, men nu är det genom andra ord; insiktsfull, empatisk och konstruktiv.

Att var rak och ärlig kan vara en bra egenskap om man vet vilka tillfällen man ska vara det, men det kan också vara dom sämsta tänkbara egenskaperna... Så tänk en gång till innan du kategoriserar dig själv.



RSS 2.0