En hög a-kassa räddar inte jobben!

Mona Sahlin tycks tro att bara alla är med och blir ihjälskattade så räddar vi alla jobb.

Hon säger att 100 000 jobbar försvunnit sedan högern fick makten vid senaste valet. Men hon tycks redan ha glömt att vi har haft en global ekonomisk kris de senaste två åren!

Fallet kanske hade varit ännu djupare om högern inte hade vidtagit de åtgärder som de gjorde. Det hon heller inte fattar är enkel matematik; en procentuell skattesänkning för till exempel en höginkomsttagare blir fler kronor än för en låginkomsttagare. Och om det sticker i ögonen på folk kan det vara bra att komma ihåg att antalet höginkomsttagare i Sverige är väldigt få i jämförelse med de som är låg- eller medelinkomsttagare.

Menar Mona då att det är höginkomsttagarna som ska finansiera för alla? Är det solidaritet? Jag betalar mer än 40 procent i skatt på det jag tjänar och då ligger jag precis över gränsen till höginkomsttagare.

Om det ska löna sig att utbilda sig och kanske göra en "klassresa" kan man inte skatta bort hälften av sin inkomst. Det är inte rimligt. Inte heller är det rättvist.

Mona tänker finansiera en höjd a-kassa genom skatter. Det är en dålig politik. Hur har hon tänkt att en hög a-kassa ska rädda jobben?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0