Så här ligger det till...

Alla svenska medborgare betalar en begravningsavgift via skatten, hela livet... Det betyder att under en livstid betalar varje individ in tiotusentals kronor till Svenska kyrkan som ska täcka kostnader kring begravningen; som lokal, gravplats, gravsättning och kremering och lite sånt praktiskt kring förvaltningen.

Ersättningen från Folksam är efter sänkningen 18 000 kr. Den ska täcka alla andra kostnader som kista och blommor och säkert nåt annat också. Jag har ingen aning om vad sånt kostar, men hur gör alla andra människor i Sverige som inte har försäkringen? Jo, kostnaderna tas från dödsboet och effekten blir att efterlevande får några tusenlappar mindre att ärva.

Om någon idag tecknar försäkringen kan den falla ut i morgon eller om trettio år (om försäkringen finns kvar då) and here´s the kicker... oavsett när den faller ut får försäkringstagaren samma summa! Det betyder att den som haft försäkringen hela livet har betalat en hög sammanlagd premie och betalar på så sätt ersättningen för de som haft försäkringen i en vecka.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0